Země původu:
Sri Lanka
List:
drobný , tmavý
Nálev:
tmavě hnědý
Charakteristika:
Stará špičková a osvědčená klasika. Má vynikající velice jemnou chuť a mimořádnou povzbuzující schopnost. Ať už si ho uvaříte ráno nebo v poledne, vždycky udělá radost.
Černý čaj produkovaný slavnými cejlonskými zahradami položenými vysoko v horách vyniká bohatou chutí a mimořádně příjemným aroma.
Charakterizuje ho nezaměnitelná vůně a decentní nasládlost.
Je stvořený pro klidné víkendové snídaně i rušná odpoledne. Kdykoli budete chtít osvěží vaši mysl a povzbudí tělo.
Příprava čaje a dávkování:
5-7 gramů vložíme do konvičky či jiné nádoby o obsahu cca 3 dcl, zalijeme vodou téměř 100 stupňů, první nálev děláme po jedné minutě a následné nálevy dle chuti – obvykle do 20 vteřin.Vícenálevový čaj.
Uskladnění:
Uchovejte v suchém, chladném a stinném místě v uzavřené nádobě.