Země původu:
Vietnam
List:
Pevně svinuté smaragdově zelené kuličky s odstíny světle žluté až bílé barvy.
Nálev:
Svěží světle zelený přecházející do zlatavého odstínu.
Charakteristika:
Čerstvé lístky se nechají zavadnout na slunci a jsou přetřásány, aby se narušily okraje. Tento proces se mnohokrát opakuje – zavadnutí, narušení. Když se dosáhne požadovaného stupně oxidace, lístky se teplem zafixují a jsou hněteny zabalené v látce. Když je dosaženo požadovaného tvaru půlkuliček, lístky se suší.
Velice kvalitní čaj s výraznou chutí a ani v pozdějších nálevech čaj neztrácí svou zajímavost .
Příprava čaje a dávkování:
3-6 g čaje v konvičce nebo jiné vhodné nádobě zalijeme 90°C – 100°C teplou převařenou vodou. Po 60 vteřinách luhování můžeme čaj přelít přes sítko do šálků. Toto množství čaje vystačí k přípravě pěti až sedmi nálevů s tím, že další nálevy realizujeme do 10 vteřin.
Uskladnění:
Uchovejte v suchém, chladném a stinném místě, v uzavřené nádobě.