Země původu:
Japonsko
List:
Pravidelný list je lesklý, středně až tmavě zelené barvy s vysokým podílem světle žlutozelených řapíků.
Charakteristika:
Kukicha je zelený čaj, jehož název je složeninou dvou výrazů Kuki (stonek) a Cha (čaj), tedy čaj ze stonků.
Tento zelený čaj se z větší části vyrábí ze stonků a žeber listů, naopak samotné lístky tu tvoří jen zanedbatelný podíl. K výrobě tohoto čaje se používá čaj sencha z druhé či třetí sklizně.
Kukicha zelený čaj Vám přinese jemnou, krémově nasládlou, oříškovou chut. Čaj obsahuje minimální množství teinu, takže si ho můžete v klidu dopřát i ve večerních hodinách.
Příprava čaje a dávkování:
3-6 g čaje v konvičce nebo jiné vhodné nádobě zalijeme 80°C teplou převařenou vodou. Po 60 vteřinách luhování můžeme čaj přelít přes sítko do šálků. Toto množství čaje vystačí k přípravě pěti až sedmi nálevů s tím, že další nálevy realizujeme do 10 vteřin.
Uskladnění:
Uchovejte v suchém, chladném a stinném místě, v uzavřené nádobě.