Země původu:
Čína, oblast Hang Zhou Xi Hu
List:
Mírně svinutý, barva temně zelená se stříbřitými odstíny.
Nálev:
Světle-zelený, jemně fluorescentní, se žlutobílými podtóny.
Charakteristiky čaje:
GABA zelený čaj je díky své kvalitě neobyčejně bohatý na vitamíny a antioxidanty. Obsahuje vysoké množství gamma-aminomáselné kyseliny (zkratka GABA) a je vyroben z vysoce kvalitních čerstvých čajových lístků, které procházejí procesem anaerobní úpravy, sterilizace, svinutí a sušení, čímž se tento čaj stává zcela novým typem výrobku. Co je GABA? GABA (kyselina gama-aminomáselná) je neproteinová aminokyselina.
Zajímavosti: náš Gaba zelený čaj je unikátní tím, že obsahuje až dvacetkrát větší obsah GABA než běžný zelený čaj. Spojuje tak kvality lahodného osvěžujícího nápoje a účinného doplňku stravy.
Příprava čaje a dávkování:
4-6 gramů lístků vložíme do vyhřáté sklenice cca 3 dcl , zalijeme vodou zhruba 80 stupňů a pijeme skrze zuby(tradiční čínský způsob) – vždy vypijeme do dvou třetin a znovu doléváme nebo to samé množství do konvičky či jiné nádoby o stejném objemu, zalijeme vodou 80 stupňů, první nálev děláme po jedné minutě a následné nálevy dle chuti – obvykle do 20 vteřin.
Uskladnění:
Uchovejte v suchém, chladném a stinném místě, v uzavřené nádobě.
Zdravotní účinky: Donedávna jsem na tomto místě popisovali blahodárné účinky Gaby – zelený čaj na lidský organismus. Účinky se sice nezměnily, ale legislativa ano. Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č.1924/2006 nesmíme již tyto informace bohužel podávat.